Unitate de Terapie Intensivă Coronarieni

UTI

O atenţie deosebită a fost acordată şi Unităţii de Terapie Intensivă Coronarieni, în care dotările de ultimă generaţie contribuie la garantarea nivelului excelent al serviciilor medicale.

Sistemele de monitorizare continuă, multiparametrică, a pacienţilor, cu facilitatea de comunicare a informaţiilor la o staţie centrală de monitorizare, permit accesul rapid la datele vitale ale pacientului, facând posibilă evaluarea operativă a situaţiei, luarea unei decizii şi raportarea clinică imediată.

Asistare respiratorie

Departamentul este dotat cu ventilatoare Savina de la Dräger, care au aplicaţii atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Dispunând de peste 15 moduri de ventilaţie, în funcţie de necesităţile pacientului, acest aparat este rezultatul utilizării celor mai noi tehnologii din domeniu.

Monitorizare multi-parametrică a pacienţilor

Staţia centrală de monitorizare permite accesul rapid la datele vitale ale pacientului de oriunde din spital, făcând posibilă evaluarea rapidă, luarea unei decizii şi raportarea clinică imediată.

Monitoarele din seria Infinity Delta, Dräger

 • Sunt destinate monitorizării multi-parametrice a pacienţilor:
  - monitorizare EKG;
  - monitorizarea tensiunii arteriale (sistolică, diastolică şi medie; invaziv şi non-invaziv);
  - monitorizarea frecvenţei respiratorii, a puls-oximetriei, a dioxidului de carbon din aerul expirat.
 • au în acelaşi timp alarme complexe, care furnizează siguranţa necesară unui act medical corect
 • sunt cuplate la staţia centrală de monitorizare Infinity Central Station ce colectează şi afişează informaţii de la monitoarele fiecărui pacient.

Administrarea intravenoasă a serurilor şi medicamentelor în cadrul Departamentului de Terapie Intensivă Coronarieni se face cu ajutorul injectomatelor şi infuzomatelor Braun, concepute special pentru eficientizarea actului medical, implicit pentru siguranţa pacientului.

Perioada redusă de spitalizare pentru pacienţi

Patul AvantGuard 1200 de la Hill-Rom face parte dintre dotările principale ale departamentului. AvantGuard 1200 a fost conceput pentru o mobilizare cât mai rapidă, care contribuie la o perioadă redusă de spitalizare pentru pacienţi.

Caracteristicile de excepţie ale paturilor din Departamentul de Terapie Intensivă Coronarieni permit:

 • poziţionare optimă, patul urmând forma anatomică a pacientului chiar şi în cazul ajustării poziţiei de către acesta
 • poziţionare în scaun cardiac, comandată din panoul de control printr-un singur buton - poziţia EasyChair
 • mânerele permit preluarea de către pat a întregii greutăţi la coborârea pacientului, astfel încât personalul medical doar asistă pacientul
 • maximum de confort pentru pacient în timpul articulării patului;
 • comanda bilaterală pentru orizontalizarea patului, în caz de urgenţă
 • sistem de alarmare (sonora şi vizuală) a personalului medical